Nyheter

Andreas Norén blir LRF Medias nya CFO

Under oktober förra året påbörjade LRF Media sin jakt efter en affärsinriktad CFO. Idag står det klart att Andreas Norén kommer att axla rollen från mitten av mars.

Sanna SjöholmChef Kommunikation

Andreas Norén var senast chefscontroller för affärsorganisationen inom Landshypotek Bank, som precis som LRF Media verkar för landsbygden och det gröna näringslivet. Andreas har många års erfarenhet av ledande befattningar, samt utöver controlling seniora kunskaper inom IT och analys i bagaget.

– Andreas gedigna erfarenhet inom ekonomi, IT, sälj - och affärsanalys blir viktiga i den fortsatta utvecklingen av LRF Medias affärer. Att han även är insatt i det gröna näringslivet är positivt, säger Ann Henriksson, VD LRF Media.

Sedan omorganisation under 2016 är kundfokus, analys och affärsutveckling centrala delar för fortsatt framgång för LRF Media. Stor fokus 2017 kommer att ligga på att utveckla produkter och tjänster och att vidareutveckla de digitala erbjudandena hos mediehusets varumärken: ATL, Land, Land Lantbruk, Skogsland och Lantmannen.

– Jag känner mig stolt och glad över att tillträda tjänsten som affärsorienterad CFO. LRF Media är inne i en spännande förändringsresa med fokus på tillväxt och nya affärs- möjligheter. Den tydliga affärsorienteringen, bredden och ansvaret i ledarskapsrollen var något som attraherade mig. Att få fortsätta verka i ett företag för den svenska landsbygden och gröna näringslivet ligger mig varmt om hjärtat. Jag ser mycket fram emot att leda avdelningen, träffa medarbetarna och tillsammans ta nästa steg till att stödja affären, säger Andreas Norén

Skottorp säteri är Årets spjutspetsföretag 2024

Företaget Skottorp Säteri i Halland har utsetts till Årets Spjutsföretag 2024. En genomtänkt företagsstrategi för att vässa samtliga produktionsinriktningar banade väg för vinsten. "Skottorp är en förebild för ett svenskt välskött, inspirerande och ekonomiskt lönsamt lantbruksföretag", säger Anna Nilsson, politisk chefredaktör Land Lantbruk.

Läs mer

Ny webb-tv-serie från ATL ger djupare insikt i EU-valet

Nu lanserar LRF Medias varumärke ATL en ny webb-tv-serie som ska ge en bättre förståelse för EU-valet. Reportrarna Sara Johansson och Cecilia Persson var på plats i Strasbourg under den sista sessionen i EU-parlamentet inför valet den 9 juni för att spela in programmet.

Läs mer

Pressfrihetens dag – då river vi betalväggen på ATL.nu  

I dag, den 3 maj, firas för 31:a året i rad pressfrihetens dag. För att uppmärksamma dagen river vi på LRF Media betalväggen på vårt varumärke ATL för en dag – samtidigt gör vi en donation till Ukrainian Media Fund för att stödja deras arbete med att främja pressfrihet och oberoende journalistik.

Läs mer