Nyheter

Mikael Marklund ny webbredaktör på ATL

ATL

LRF Media har rekryterat Mikael Marklund till tjänsten som webbredaktör på ATL. Mikael Marklund kommer närmast från uppdraget som redaktör och vd på branschtidningen Medievärlden.

Mikael Marklund har lång erfarenhet av sajt- och affärsutveckling och har sedan 2009 enbart arbetat med digital publicering. Han är en erfaren journalist och väl insatt i de utmaningar och möjligheter som mediabranschen står inför.

– Jag är mycket glad över den här rekryteringen. Mikael Marklunds digitala bakgrund kombinerat med hans erfarenheter av affärsutveckling är ett välkommet tillskott hos oss på ATL, säger Annika R Hermanrud, publisher på ATL.

På ATL har webbredaktören en senior roll, Mikael Marklund kommer att styra, planera och utveckla det dagliga flödet på sajten samt arbeta med och vidareutveckla premiummaterialet bakom sajtens betalvägg.

ATL är affärstidningen för det gröna näringslivet och Mikael Marklund bottnar även i ATLs sakfrågor.

– Jag har erfarenhet av jord- och skogsbruk och har på flera tidigare arbetsplatser varit den som kunnat dessa frågor bäst. Nu kommer jag till en redaktion där alla är experter på den gröna näringen vilket gör mig ödmjuk. Men det innebär också att det finns mycket intressant att sätta sig in i. Sedan hoppas jag att mina erfarenheter när det gäller att jobba digitalt kan göra en bra sajt ännu lite bättre, säger Mikael Marklund.

Skottorp säteri är Årets spjutspetsföretag 2024

Företaget Skottorp Säteri i Halland har utsetts till Årets Spjutsföretag 2024. En genomtänkt företagsstrategi för att vässa samtliga produktionsinriktningar banade väg för vinsten. "Skottorp är en förebild för ett svenskt välskött, inspirerande och ekonomiskt lönsamt lantbruksföretag", säger Anna Nilsson, politisk chefredaktör Land Lantbruk.

Läs mer

Ny webb-tv-serie från ATL ger djupare insikt i EU-valet

Nu lanserar LRF Medias varumärke ATL en ny webb-tv-serie som ska ge en bättre förståelse för EU-valet. Reportrarna Sara Johansson och Cecilia Persson var på plats i Strasbourg under den sista sessionen i EU-parlamentet inför valet den 9 juni för att spela in programmet.

Läs mer

Pressfrihetens dag – då river vi betalväggen på ATL.nu  

I dag, den 3 maj, firas för 31:a året i rad pressfrihetens dag. För att uppmärksamma dagen river vi på LRF Media betalväggen på vårt varumärke ATL för en dag – samtidigt gör vi en donation till Ukrainian Media Fund för att stödja deras arbete med att främja pressfrihet och oberoende journalistik.

Läs mer