Nyheter

Cissi Elwin tar plats i LRF Medias styrelse

Cissi Elwin, Publisher för medieföretaget Chef, har blivit invald i LRF Medias styrelse.

Sanna SjöholmChef Kommunikation

– LRF Media har utmärkt sig med sitt starka digitala fokus de senaste åren och det känns både spännande och roligt – och lärande för mig själv – att bli en del av det styrelsearbetet, säger Cissi Elwin. Utifrån min publicistiska erfarenhet kommer jag att bidra med nya infallsvinklar kring frågan som LRF Media delar med alla andra mediehus: att förstå vad läsarna behöver, att tydliggöra journalistikens roll i det och inte minst, att hitta rätt sätt att konsumera innehållet för att bli läsarnas förstahandsval.

Cecilia Elwin är journalisten som blev ”Cissi” med hela svenska folket när hon gjorde ungdomsprogrammet Bullen i SVT tillsammans med Martin Timell. Hon har varit chefredaktör för ICA-kuriren och publicistisk chef för mediekoncernen Forma Publishing Group, samt vd för Svenska Filminstitutet. Sedan 2011 är hon Publisher för medieföretaget Chef, med en aktiv roll i att utveckla affärerna kring varumärket, bland annat genom nytänkande kring nätverk för chefer, evenemang och premiumtjänster.

– Vi jobbar mycket med affärsutveckling och driver fram nya produkter och tjänster, men kärnan i vår verksamhet är alltid det journalistiska innehållet, säger Ann Henriksson, vd, LRF Media. Med Cissi Elwin i vår styrelse får vi någon med erfarenhet av publishingrollen och som dessutom har jobbat praktiskt med att värna journalistiken i kombination med att utveckla nya idéer.

– Det är inspirerande att kunna få ta del av Cissis erfarenheter, hon är en omtalat god ledare, och dessutom har hon erfarenhet av att både ha jobbat med stora veckotidningar och nischad branschpress. Jag ser mycket fram emot att åt att få Cissi i vår styrelse, säger Ann Henriksson.

Skottorp säteri är Årets spjutspetsföretag 2024

Företaget Skottorp Säteri i Halland har utsetts till Årets Spjutsföretag 2024. En genomtänkt företagsstrategi för att vässa samtliga produktionsinriktningar banade väg för vinsten. "Skottorp är en förebild för ett svenskt välskött, inspirerande och ekonomiskt lönsamt lantbruksföretag", säger Anna Nilsson, politisk chefredaktör Land Lantbruk.

Läs mer

Ny webb-tv-serie från ATL ger djupare insikt i EU-valet

Nu lanserar LRF Medias varumärke ATL en ny webb-tv-serie som ska ge en bättre förståelse för EU-valet. Reportrarna Sara Johansson och Cecilia Persson var på plats i Strasbourg under den sista sessionen i EU-parlamentet inför valet den 9 juni för att spela in programmet.

Läs mer

Pressfrihetens dag – då river vi betalväggen på ATL.nu  

I dag, den 3 maj, firas för 31:a året i rad pressfrihetens dag. För att uppmärksamma dagen river vi på LRF Media betalväggen på vårt varumärke ATL för en dag – samtidigt gör vi en donation till Ukrainian Media Fund för att stödja deras arbete med att främja pressfrihet och oberoende journalistik.

Läs mer