Globalt syns begreppet "farm free-food" allt mer. Här menas mat producerad i bioreaktorer där myllan är frånkopplad livsmedelsproduktionen. Ett exempel är det cellbaserade köttet som länge varit i ropet. Singapore var första landet i världen att ge klartecken för försäljning. Finska Solar Food producerar ett proteinmjöl av byggstenarna el, luft och mikrober. Och den Berkeley-baserade startupen Air Protein gör ett köttalternativ med hjälp av NASA-inspirerad jäsningsteknik. Exemplen är många. I AGFOs spaning lyfter de entreprenör på en global nivå och söker svar på frågor som:
- Vilka är teknikerna som används?
- Är labbet platsen för att lösa hållbarhetsutmaningarna kopplat till matproduktionen?
- Vad händer när vi bryter kretsloppet runt mat?
- Vilka följder får en produktion av mat och råvaror i bioreaktorer?
Antalet platser till eventet är begränsat, AGFO-medlemmar har förtur. Boka din plats här!
Kan du inte närvara fysiskt men vill vara med ändå?
För medlemmar erbjuder AGFO möjlighet att vara med live online.
Anmäl dig här >>
Övriga kan se den inspelade versionen i efterhand.